V sočutni kuhinji 2019-06-11T18:55:39+00:00

V sočutni kuhinji bom Tebi in Meni vsak dan pričarala obrok, v katerega bom dodala ščepec čarobnosti in pridih ključa Ljubezni ter ustvarila Meni in Tebi:

– Boljši svet.

Naj se sliši še tako klišejsko, dostojno preživetje človeka in vsega živega, bova ustvarila le, da gradiva na manjši PORABI VSEGA. Da bova v najin jedilnik vključila občutno manj mesnih in mlečnih izdelkov, rib, morskih sadežev … Nisem vegetarijanka, občasno jem ribe, morske sadeže in od mlečnih izdelkov skuto, sir, jogurte. Ne jem perutnine, sesalcev. In to zaradi SO – ČUTENJA vsega živega. Občasno jem ribe, morske sadeže. Zakaj? Ponovno zaradi SO – ČUTENJA SEBE, saj smatram (glede na vse kar sem doživljala zadnja leta), da potrebujem za svoj psiho-fizični razvoj tudi jedi živalskega izvora. S svojim poslanstvom ključa Ljubezni želim vplivati k manjši porabi mesnih in mlečnih izdelkov.

S pomočjo Sočutne kuhinje bova Meni in Tebi ustvarila:

– vitkejši stas;
– boljši tonus kože;
– bolj mladosten videz;
– višje vibracije, ki pripomorejo k uresničevanju želenega.

In seveda v najin hranilnik dodala kakšen evro.

Palačinke za moč in Lepoto

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne.

Palačinke, ki sladko razvajajo moje brbončice, brez, da bi rušile moj sistem pomlajevanja in regeneracije.

Sestavine za dve do tri osebe:

3 jajca;

2 banani;

2 žlici CHI semen;

2 žlici riževe moke;

Ščepec cimeta;

Vanili sladkor;

Par žlic kokosove maščobe (lahko tudi maslo).

Jajca z vilico razžvrkljamo, dodamo banani, ki ju pretlačim in dve žlici riževe moke ter dve žlici CHI semen.. Vse sestavine dobro premešamo, dodamo cimet in vanili sladkor. V ponvici segrejemo maščobo in s pomočjo večje žlice nanesemo tri manjše palačinke. Popečemo na obeh straneh, serviramo na krožnik, po želji dodamo žlico domače marmelade in stepeno riževo smetano.

Njami … bilo je odlično.

Sočutni hlebček

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne.

Brezglutenski kruhek je pripravljen.

S svojo energijo se blago dotika našega želodčka in telesa kot sočutne celote.

Dober tek ?

Sestavine:

250 gramov brezglutenske moke Schar (za kruh);

250 gramov ajdove moke;

Vrečka suhega kvasa (bio);

2 žlici orehovega olja;

Žlica narezanih orehov;

2,5 dcl mlačne vode (lahko tudi več – po občutku).

Moko presejemo v večjo skledo, dodamo suhi kvas, ščepec soli in 2 žlici olja. Z električnim mešalnikom počasi gnetemo zmes, sproti dodajamo mlačno vodo in na koncu orehe. Zmes stresemo na “pomokan” prt in ga ljubeče pregnetemo še z rokami. Hlebček položimo v skledo, ki jo pred tem prav tako “pomokamo “, pokrijemo s krpo in pustimo, da 34 minut vzhaja. Med tem časom lahko naredimo  en obred pomlajevanja 🙂 , se vrnemo k sočutni kuhinji in iz sklede vzamemo vzhajan hlebček, ki ga ponovno pregnetemo, oblikujemo glede na pekač in ga postavimo v ogreto pečico (200 stopinj Celzija). Pečemo cca 60 minut.

Kosilo – za sočutno moč trenutkov najinega dne

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne.

Dober tek ?

Če resnično čutim sebe, sočutim Tebe. Skupaj ustvariva rdeče niti Ljubezni, ki se v najinih srcih povežejo z belino Odpuščanja.

To je trenutek ustvarjanja univerzalne rožnate Ljubezni.

Sestavine za dve osebi:

Pol kg bio novega krompirja (Hofer);

Približno 12 vrhov špargljev;

Olivno olje;

Po želji žvrkljan jajček;

Trije paradižniki;

Feta sir (po želji);

Rdeča paprika;

Bučno olje, sok limone.

V glineni vok damo maščobo in krompir, pokrijemo in pečemo v pečici približno dvajset minut (odvisno od debeline krompirja). Po tem času odkrijemo vok, dodamo šparglje in dodatno pečemo še deset minut. Čez polijemo žvrkljan jajček in pustimo v pečici še pet minut. Pri solati narežeš paradižnik, papriko, lahko dodaš feto sir in začiniš z bučnim oljem, soljo in limono. Glede na to, da je današnje kosilo pripravljeno na polno luno, ta dan pa je namenjen psiho-fizičnemu in energijskemu čiščenju, predlagam, da jajčka in feto ne uporabiš. Jaz sem ju pri porciji za svojega moža 🙂 S pripravljeno jed boš na ta dan, ob polni luni, začrtal (-a) ljubeče izgubljanje maščobnih oblog svojega telesa.

Malica – Harmonija dneva

Za najino zdravje in užitek najinih brbončic

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne.

Sestavine za dve osebi:

Ovseni kosmiči – deset zvrhanih žlic (Hofer trgovina);

Ena žlica kokosove maščobe;

Ovseno/riževo/sojino mleko (1 – 2 dcl);

Goji jagode;

Ena banana;

Eno jabolko;

Cimet in kardamon po okusu;

Bio borovnice (Hofer);

Maline;

Pomarančni sok.

Na maščobi rahlo zapečemo ovseno kosmiče, prelijemo z izbranim mlekom, dodamo začimbi, goji jagode in pustimo, da se jed skuha. Po potrebi dodajamo mleko. Ko so kosmiči in goji jagode na okus mehki, odstavimo, dodamo banano in naribano jabolko. Naložimo na krožnik, obdamo s svežimi borovnicami in malinami, prelijemo s pomarančnim sokom in ČAROBNO SLASTNA jed je pripravljena.

Dober tek ?

Malica – Radost obilja

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne.

Za raven trebušček in najino so-ustvarjanje obilja

Sestavine za dve osebi:

Ovseni kosmiči – osem zvrhanih žlic (Hofer trgovina);

Tahini – ena velika žlica;

Ovseno/riževo/sojino mleko (1 – 2 dcl);

Sedem bio jagod (Hofer);

Maline;

Avakodo.

Vse sestavine dobro zmešaš s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Okusna in sočutna jed je pripravljena. Nanjo položimo eno jagodo s priokusom Ljubezni, ki nas bo v toku tega dneva bogatila in nama dajala zavedanje, da se imava rada.

Dober tek ?

Zajtrk – Lepota trenutka (za raven trebušček in najino ustvarjalnost)

Hvala mati Zemlja za darove današnjega dne. 

Dober tek.

Sestavine za dve osebi:

Proseni kosmiči (ovseni, riževi) – osem zvrhanih žlic (DM trgovina);

Kokosova maščoba (maslo) – ena majhna žlica;

Kokosovi kosmiči – tri zvrhane žlice;

Ovseno/riževo/sojino mleko;

Začimbi po okusu: kardamon in cimet;

Narezani orehi (štiri jedrca);

Ena do dve banani;

Dve jabolki;

pomarančni sok (po okusu).

Na ponvico damo maščobo in, ko se stopi nanjo vsujemo prosene ter kokosove kosmiče, dodamo narezane orehe in začinimo po okusu. Zalijemo z mlekom, toliko, da je jed ravno prav gosta. Odstavimo iz kuhalnika, dodamo pretlačeno banano, naribani jabolki in slastna Sočutna jed je pripravljena. V znamenju Sočutja in Ljubezni bo pobožala naš želodček, telo in naš izvor.

Špinača obilja iz kopriv, z belino Odpuščanja in pridihom Sreče

Špinača iz kopriv v znamenju zelenega obilja (po želji z jajčkom)

Liste kopriv opereš in skuhaš v osoljenem kropu (nekaj minut, toliko, da se zmehčajo)…

Špinača iz kopriv v znamenju zelenega obilja

Sestavine:

  • Večji šopek listov kopriv;
  • Sol ali začimba Herbamare (A. Vogel – jušna osnova) po okusu;
  • 1 dcl navadne, mandljeve ali ovsene smetana (jaz najraje uporabim mandljevo, je pa špinača povsem isto okusna, če uporabiš navadno smetano);
  • Žlička riževe moke (meni je riževa najboljša, saj ne daje priokusa, lahko uporabiš tudi čičerikino, ovseno ali navadno belo moko);
  • Žlička navadnega masla;
  • Muškatov orešček.

Priprava:

Liste kopriv opereš in skuhaš v osoljenem kropu (nekaj minut, toliko, da se zmehčajo). Odcedimo in nekaj koprivove vode prihranimo.
Skuhane koprive, skupaj s soljo(ali začimbo), riževo moko in nekaj vode iz kopriv sesekljaš s paličnim mešalnikom in mešanico vliješ v lonec.
Dodaš maslo in 1.dcl mandljeve smetane ter kuhaš do vretja. Začiniš z muškatnim oreščkom in slastna – zdrava jed je gotova.

Krompir s pridihom beline Odpuščanja

Krompir skuhaš do mehkega. Sladki krompir navadnemu dodaš vsaj pet minut kasneje…

Krompir s pridihom beline Odpuščanja

Sestavine:

  • ½ kg krompirja z dodatkom večjega sladkega krompirja (slednji ni nujen, je le kot dodatek za popestritev);
  • Navadna, ovsena ali mandljeva smetana;
  • Po želji – žlica navadnega masla;
  • Sol po okusu

Priprava:

Krompir skuhaš do mehkega. Sladki krompir navadnemu dodaš vsaj pet minut kasneje, saj je preje kuhan.
Kuhan krompir odcediš, mu dodaš segreto smetano, sol, po želji žlico masla in vse sestavine ročno pretlačiš.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih